NATURAMIN WSP

10.500Ft49.500Ft

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Naturamin WSP   – Nagy hatású szabad aminosav formula a stressz kezelésére.

Összetétele: 80% Növényi aminosav, 12,8% Nitrogén
Ökológia gazdálkodásban is felhasználható készítmény!

A Naturamin-WSP egy hatékony formula, ami arra lett tervezve, hogy szélsőséges körülmények között fokozza a növények fiziológiai aktivitását. A Naturamin wsp fokozza a növények fiziológiai aktivitását, segít az időjárás, kórokozók, tápanyaghiány és fitotoxicitás által meggyengült növénynek az újraépítkezésben.

Naturamin wsp előnyei:

 • fehérjék építő elemei
 • számos vegyület szintézisének prekúzorai pl: hormonok
 • komplexképző hatás (növeli a felhasznált gombaölő rovarölő és levéltrágyák hatékonyságát)
 • elemek hatékonyabb felszívódása
 • antioxidáns hatás
 • íz, aroma, szín fokozó hatás
 • jelentősen csökkenti a gyomirtószerek fitotxikis hatását
 • magas szerin- és prolin-, glicin-betain-tartalma a fő védőkomponensek a hő és hidrikus stressz ellen.

Ajánlott azokban a szakaszokban használni, amikor a növények nagyobb energiafogyasztást igényelnek, valamint olyan időszakokban, amikor a növények kedvezőtlen feltételeknek vannak kitéve (hő, hideg, jégeső, szél, vízfelesleg vagy hiány, sótartalom, kórokozók támadása, fitotoxicitás és egyéb stresszes helyzetek).
Serkenti a növekedést és védelmet nyújt a kedvezőtlen körülmények ellen annak érdekében, hogy a növény elérje maximális terméspotenciált. A növények a talajból felvett nitrogénekből állítják elő az aminosavakat. Azért, hogy ez a folyamat lejátszódjon a növényben, rengeteg energiára van szükség. A Naturamin wsp kijuttatásakor a növény már közvetlenül megkapja természetes formában a szükséges aminosavakat. Ezáltal a naturamin-wsp használatakor a növény jelentős energiákat takarít meg. Ezt a megtakarított energiát más folyamatokban felhasználva a növény jelentős előnyökre tesz szert.

A Naturamin egy időben több élettani folyamatot támogat. Hatással van a fotoszintézisre, víz és tápanyagfelvételre javítja a növények ellenállóképességét a biotikus és abiotikus stresszekkel szemben. Az amino-vegyületek, elősegítik az enzimképződést és a fehérjék szintézisét, nélkülözhetetlenek a növény megfelelő élettani működéséhez és fejlődéséhez. A növények a fotoszintézissel szintetizálják a szénhidrátokat.
Ennek a tevékenységnek az alacsony működési szintje gyenge növekedést és alacsony termelékenységet eredményez. A klorofill felelős a fényenergia molekuláris abszorpciójáért. A növényi szövetekben a glicin, az alanin és a glutaminsav nélkülözhetetlen metabolitok a klorofill képződésében. Ezek az anyagok megemelik a klorofillszintet azáltal, hogy növelik a fotoszintézis szintjét, ami garantálja az egészségesebb növényeket és a magasabb terméshozamokat.

A Naturamin-WSP olyan anyagokat tartalmaz, amelyek az auxinok, a virágzás induktorok és a növekedést elősegítő anyagok prekurzorai. A Naturamin-WSP alkotóelemei nitrogénforrást tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik a mikrobiális talajflóra egyensúlyának fenntartását. Ez elengedhetetlen a szerves anyag megfelelő mineralizációjához, valamint a talaj megfelelő trágyázásához és szerkezetéhez.

Egyedülálló, prolinban és szerinben gazdag formula megvédi a növényeket a káros hatásoktól, amelyeket a szervetlen ionok magas koncentrációja, a magas hőmérséklet, a sótartalom és a vízhiány okozhat.

Az alkalmazás módja és az adagolás:

 • szántóföldi kúltúrák állomány 300-500 g/ha mennyiségben, egy tenyészidőszak során két-három alkalommal, 150-400 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.
 • kukoricában és napraforgóban 4 leveles állapotban és 8 leveles állapotban összesen 2 alkalommal.
 • kalászosokban 300g/ha mennyiségben egy szárcsomós állapotban, 5 szárcsomós állapotban és levélhüvely növekedés kezdetén összesen 3 alkalommal.