Hi-K

Összetétel

K2O 32,9%, N 3%

Leírás

A kálium szőlőben, gyümölcsöknél, zöldségnövényeknél, a termés minőségének javítását segítő elem. Alkalmazásával javul a cukorképzés, jobban színeződik a termés. Ott, ahol a talajok erős kálium megkötő képességgel rendelkeznek, gátolt a kálium felvétel, szükséges kálium tartalmú levéltrágyát alkalmazni.

Technológia

Felhasználható:
almás termésűek: szüret előtt 2–3 alkalommal a minőség, szín és cukortartalom javítására
szőlő: szüret előtt 2–3-szor az utolsó permetezésekbe betenni a cukortartalom javítására
meggy: színeződés javítására, szüret előtt 2–3 alkalommal
cukorrépa: cukorképzés segítésére 2–3 alkalommal a vegetáció folyamán
Dózis: 1,5–3 l/ha